Laveran hammastahna

lavera-toothpaste

Taisi olla jossain maalis-huhtikuun paikkeilla kun innostuin etsimään luomu- / vegaani- / eläinkokeettomia vaihtoehtoja käyttämilleni tuotteille, joista yksi oli hammastahna. En tiedä miten paljon hammastahnaa normaalisti testataan eläimillä (täh?), mutta moni hammastahnaa valmistava yritys kuitenkin testaa jotain eläimillä ja niinpä myös esim. Pepsodent on testaavien listalla. Huoh. Kodin puhdistusaineet ja pyykinpesuaineet ovatkin sitten taas asia aivan erikseen enkä ole niihin edes vielä paneutunut (koska tulen siitä todennäköisesti hulluksi).

Päätin joka tapauksessa kokeilla hammastahnana Laveran hammastahnaa, jota sai muistaakseni n. 3,50 euron hintaan ihan Prismasta. Valitsin hammastahnan, jossa on mukana luomuminttua ja fluoria – sekä merisuolaa, jos oikein ymmärsin. Hieman kyllä jännitin, tuleeko tästä mitään…

lavera-toothpastee

Lavera Basis Sensitiv Toothpaste Mint

Pakkaus: ”Laveramainen”. Noudattelee samaa linjaa ja värimaailmaa muiden Laveran tuotteiden kanssa. Pakkauskoko 75 ml. Tuote on ekosertifioitu ja sopii myös vegaaneille.

Koostumus: Valkoinen tahna, perus hammastahna ulkonäöltään ja koostumukseltaan.

Tuoksu: Puhdas mintuntuoksu, oikein kiva!

Maku: Merisuola. Se tulee ensimmäisenä. Ikävä kyllä. Minttu tuntuu luomulta, orgaaniselta ja miedolta, mutta makuna lähinnä suola.

Mitä lupaa: Suojaa hampaita reikiintymiseltä, luonnollisen valkoiset hampaat, mintunraikas hengitys.

Mitä tekee: Pesee ja puhdistaa hampaat, suu tuntuu puhtaalta. Samanlaista superraikasta hengitystä ei tällä kyllä saa, kuin mitä ”kaupallisilla hammastahnoilla”. En ole kokenut hampaiden muuttuvan sen valkoisemmiksi (ja näissä legoissa on ikävä kyllä tummentumia teestä), mutta mielestäni tämä kuitenkin suoriutuu hammastahnan perusfunktioista, eli hampaiden puhdistamisesta oikein hyvin.

Ostaisinko uudelleen: Voisin ehkä ostaa. Haluaisin minttua lisää. Haluaisin, että hengitys todellakin tuoksuisi raikkaalta mintulta… mutta toisaalta tällä on hyvä pestä hampaat esim. ennen aamupalaa – aamupala ei maistu hammastahnalle. Tuntuu luonnolliselta ja laadukkaalta tuotteelta. En suosittele niille, jotka ovat oikein kiintyneitä ”normaaliin hammastahnan makuun”.

Yhteenveto: Hyvä ja laadukas perustahna, jolla saa hampaansa puhtaaksi. Superraikasta hengitystä tavoitteleville suosittelen kaveriksi purukumia tai xylitolipastilleja – tai suuvettä. Ei tee ihmeitä, mutta ajaa asiansa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s