The Body Shop: Camomile Silky Cleansing Oil

Kamomilla puhdistusöljy

Himoitsin The Body Shopin kamomilla puhdistusöljyä kuukausikaupalla, kunnes sen nyt reipas viikko sitten viimein ostin. Kookosöljykokeilujeni jälkeen olen ollut hieman avoimempi ajatukselle öljyn käytöstä kasvojen puhdistuksessa ja niinpä kiinnostukseni heräsi myös tätä aivan varta vasten kasvojen puhdistukseen sunniteltua öljyä kohtaan. Kamomilla on minulle sinänsä tuttu kasvi jo lapsuudesta, että kamomillateetä juotiin toisinaan iltaisin rauhoittumista ajatellen ja teepusseilla hoidettiin myös allergiasta kipeytyneitä silmiä. Itselleni yksi ensimmäisistä kosmetiikkaostoksista oli myös kamomillaa – The Body Shopin kamomilla silmämeikinpuhdistusaine.

Kasvojenpuhdistusöljyt ovat tainneet tulla valikoimiin jäädäkseen, sillä niin moni sarja nykyään öljyjä ihonhoitoon jo tarjoaakin. Luulin itsekin ennen, että öljyt ovat vain kuivaihoisille, mutta kuulemma niistä saattaa olla apua myös todella rasvaiselle iholle. Oma ihoni on sekaiho, jonka ongelmia on suuret huokoset, satunnaiset pikkunäpyt ja herkkyys. Kesäaikaan ihoni taittuu helposti rasvaisempaan suuntaan.

The Body Shop: Camomile Silky Cleansing Oil 200 ml / 18,50 €

Pakkaus: Selkeä, yksinkertainen muovipullo, jossa pumppuapplikaattori. Pidän pullon ulkonäöstä, tosin en tiedä miten tämä toimii matkoilla – tosin pumpun saa lukittua. Pari pumppausta tuntuu sopivalta määrältä ainetta kerrallaan, tosin tykkäänkin ehkä hieman läträtä. Kannattaa vähän varoa miten tunteella pumppaa, ellei halua öljytä koko kylpyhuonetta.

Tuoksu: Hento, hunaijaisen kukkainen. Oikein miellyttävä.

Koostumus: Öljy. Melko juokseva öljy, joten kuten sanottu, kannattaa pumpata tuotetta ulos aika varovasti.

Lupaus: Poistaa meikin ja epäpuhtaudet jättäen ihon raikkaaksi ja puhtaaksi. Sopii myös herkälle iholle ja piilolinssien käyttäjille. Poistaa jopa vedenkestävän (silmä)meikin. (TBS:n englanninkieliset sivut tarjoavat hieman enemmän lupauksia, kuin suomenkieliset.)

Lunastaako lupaukset: Kyllä ja ei. Poistaa kyllä meikin erittäin tehokkaasti ja iholle jää yllättävänkin puhdas ja ei-öljyinen tunne. MUTTA. Viikon aikana en ole vielä kertaakaan saanut tällä siististi poistettua silmämeikkiäni – enkä ole edes käyttänyt mitään vedenkestävää. Tuotteen pitäisi säästää aikaa ja vaivaa, mutta joudun ikävä kyllä tarttumaan vielä normaaliin silmämeikinpuhdistajaan tämän lisäksi. Normaali kasvomeikki lähtee iholta niin tehokkaasti, että kun kasvoja pyyhkäisee vanulapulla, tai vaikka vähän hankaakin, ei lappuun jää mitään jämiä. Silmistä puolestaan tulee aivan täysin ”pandat”. Tuntuu tosin toimivan erinomaisesti sekaiholla.

Ostaisinko uudelleen: Kaikesta huolimatta, kyllä. Olen ihastunut tämän tuoksuun, koostumukseen ja tehokkuuteen niin paljon, että olen valmis puhdistamaan silmämeikkini jollain toisella tuotteella. Harmi sinänsä, mutta öljy tuntuu iholla todella hyvältä. Olen yllättynyt.

Yhteenvetona: Toimiva tuote, jos sinua ei haittaa tarttua erilliseen silmämeikinpuhdistajaan tämän lisäksi. Toimii yllättävän hyvin hieman rasvaisemmallakin iholla, eikä jätä iholle mitään öljyistä kalvoa puhdistuksen jälkeen. Ihana tuoksu koukuttaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s