The Body Shop: Divide & Multiply Mascara

The Body Shop: Divide & Multiply Mascara

Bongasin tämän ripsivärin The Body Shopin alennuksesta pari viikkoa sitten ja hankin sen, vaikka en edes oikeasti tarvinnut ripsiväriä. Olen nimittäin normaalisti sitä tyyppiä, joka käyttää vain yhtä ja ainoaa ripsaria kerrallaan, kunnes se on joko a) kuivahtanut tai b) loppuunkaluttu – tai 3 kk rajapyykki on saavutettu. En kuitenkaan voinut vastustaa kiusausta, koska hintaa ripsarilla oli 10 euroa (mikä tuntuu nykyisin Suomessa olevan suunnilleen polkuhinta) normaalin 17,90 sijaan ja koska en ollut kokeillut mitään The Body Shopin ripsiväriä ainakaan 12 vuoteen ja olin näin ollen utelias. Olen nyt ennättänyt käyttää ripsiväriä jos jonkinlaisessa säässä töissä ja vapaalla, joten taitaa olla arvostelun paikka!

The Body Shop: Divide & Multiply Mascara (10 ml)

Lupaus: ”Pidentävä ja erotteleva ripsiväri, jonka hienojakoinen kuitukoostumus pidentää ripsiä tehokkaasti. Joustava muoviharjaksinen harja mahdollistaa tarkan jäljen; se erottelee ripset ja annostelee niihin juuri oikean määrän tuotetta tyvestä kärkeen. Ripsiväri ei paakkuunnu tai varise. Tuote on silmä- ja ihotautilääkärien testaama ja se sopii myös piilolinssien käyttäjille.”

Pakkaus: Khakinvihreä 10 ml muoviputkilo (ammattitermi?!), jossa hopeanvärinen applikaattoripää ja valkoista tekstiä. Yksinkertainen ja siisti, ei mitenkään sykähdyttävä, mutta omaan silmään ihan miellyttävä.

Applikaattori: Melko kapea muovinen applikaattori, jossa lyhyehköt muoviset harjakset, jotka ovat lähellä toisiaan. Harjoihin ei tartu tonneittain ripsiväriä ja se näyttää siistiltä putkilosta ulos vedettynä. Kannattaa kuitenkin sivellä ripsiväriä ripsiin varoen, koska jotenkin ainakin itse onnistun aika sotkemaan tällä myös tuon yläluomen ja sitten kun korjaan sitä pumpulipuikolla ripset kasaantuvat yhteen… mutta onneksi se korjaantuu pian harjaamalla varovasti vähän lisää.

The Body Shop: Divide & Multiply Mascara

Vaikutelma: Toimii todellakin hyvin mitä tulee ripsien erotteluun! Ripset näyttävät nopeasti hieman luonnollista paremmilta ja ehkä hieman pidemmiltä. Ripset jäävät pehmeiksi, mistä ehkä johtuu se, että tällä ei yksistään pysty ripsiä taivuttamaan juurikaan vaan siihen hommaan tarvitsee ripsientaivuttimen. Toisen kerroksen levittäminen jäykistää ripsiä hieman ja sillä tavoin niihin saa myös hieman enemmän kurvia. Mitään volyymiä tällä ei ripsiin saa taiottua, mutta ripsistä ei myöskään saa paakkuisia millään. Mitään erityisen luontaantyötävää tuoksua en tässä huomaa, mutta kuten ripsivärit yleensä, ei tämäkään mitenkään erityiseltä tuoksu.

Pysyvyys: Jotkin aiemmin lukemani arvostelut mainitsivat, että ripsiväri rapisee helposti päivän aikana tai että se tuhraantuu. Toistaiseksi en ole kyllä huomannut ripsivärin rapisevan mihinkään, mutta muutamana todella lämpimänä ja kosteana päivänä olen kyllä saanut silmänaluset hieman suttuisiksi iltapäivään mentäessä. Levitän ripsivärin yleensä aamulla n. klo 7 ja puhdistan sen illalla n. klo 22, mutta odotan ripsivärieni kestävän virheettömänä ainakin työpäivän loppuun saakka. Yleensä tämä kestääkin. Taivuttava efekti tosin lässähtää nopeasti – joskaan en kokeillut tätä ripsientaivuttimen kanssa.

Poispestävyys: Vesipesulla tällä saa aikaiseksi vain pandasilmät. Puhdistusöljyn + vesipesun kanssa lopputuloksena on hieman pandahtavat silmät, mutta varsinaisella silmämeikinpoistoaineella tämä lähtee melko vaivatta. Käytän tosin vedenkestävän meikin poistoon tarkoitettua putsaria, joten silläkin voi olla osuutta asiaan.

The Body Shop: Divide & Multiply Mascara

Yhteenveto: Tekee sen mitä lupaa, mutta voisi kyllä tarjota vähän paremman pysyvyyden, että tästä tulisi suosikkini. Samoin pidän siitä, että ripsiväri itsessään jaksaa hieman taivuttaa ripsiä ja tällä valitettavasti ei kovin paljon sitä taivutusta ainakaan näihin tönkköripsiini saa. Tämä on kuitenkin ihan kelvollinen arkiripsari peruspäiviin, jolloin ei tule kovasti hikoiltua tai kastuttua, eikä meikiltä vaadita mitään erityisen näyttävää. Hyvä perusripsiväri siis. En suosittele tätä niille, jotka hakevat ripsiväriltään runsasta volyymiä ja näyttävyyttä, sillä niitä tämä ei tarjoile. Olen myös huomannut, että ripsiväri pysyy paremmin jos kasvoilla on mineraalipohja, kuin vaikkapa meikkivoide tai BB-voide. Ripsiväri suttaantuu sitä helpommin, mitä ”rasvaisempi” iho on.

Arvosanaksi antaisin 8 / 10 – tekee sen mitä lupaa, mutta ei yhtään enempää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s