Click and Grow – avaruusajan yrttipuutarha

Click and Grow Yrttipuutarha

Älyruukut ovat tehneet tuloaan markkinoille jo jonkin aikaa ja olen salaa toivonut sellaista itsellenikin, koska en todellakaan ole mikään viherpeukalo, mutta haluaisin kokeilla lähinnä yrttien kasvattamista kotona. Kun kuulin, että voisimme mahdollisesti ottaa Click and Grow yrttipuutarhat ja älyruukut myyntiin meille töihin, Grillikauppa.comiin, saatoin hieman innostua. Heti kun näin tuotteen ensimmäistä kertaa ”livenä” maahantuojalla, tiesin, että tämä on pakko saada! Onni oli lopulta myötä ja sain sitten yhden tällaisen avaruusajan yrttipuutarhan kokeiluun! Click and Grow lupaa tehdä yrttien kasvattamisesta helppoa, sillä avaruusteknologiaa hyödyntävä älyruukku tekee kaiken varsinaisen kasvattamisen puolestasi. Tätä oli pakko päästä testaamaan!

Hieman hykertelin mielessäni, kun avasin Click and Grow Yrttipuutarhan pakkausta! Se avautui ihanan ”avaruushenkisesti” neljään suuntaan. Avaaminen oli helppoa ja oli mukavaa, kun pakettia ei tarvinut repiä rikki vaan se vaan kauniisti avautui auki. Sisältä paljastui siististi pakattuna kolme erilaista yrttiä; sitruunamelissa (lemon balm), timjami (thyme) ja basilika (basil). Näihin yrttipuutarhoihin on toki mahdollista ostaa muitakin kasveja, nimittäin ”yrttipatruunoissa” myydään myös rucolaa, kirsikkatomaattia ja chiliä – mielenkiintoista! Tulevaisuudessa kasvattaisin mielelläni varmasti rucolaa, jota käytän paljon ruuanlaitossa. Kirsikkatomaatit olisivat toki ihania myös, mutta ei niitä varmasti mahan täydeltä saa kotona yhdessä ruukussa kasvatettua!

Pakkaukseen itseensä printattuna löytyi käyttöohjeet englanniksi, mutta sen lisäksi ohjeet tulivat myös suomeksi ja ruotsiksi erillisellä pahvilla. Mielenkiintoista oli huomata, että mukana tuli myös useampi erilainen pistotulpan pää, taisivat ainakin Yhdysvaltojen pistokkeisiin mennä ja olikohan jokin Euroopan yleispistotulppa siinä sitten myös. Kätevää!

Paketista paljastui kaiken kaikkiaan erittäin tyylikäs luonnonvalkoinen laite – Milokin tuli sitä ihmettelemään. Tässä vaiheessa sormet syyhysivät jo kovasti päästä puutarhuroinnin pariin, mutta ikävä kyllä se joutui odottamaan aamuun, sillä laite tulisi ajastaa suurinpiirtein oman elämänrytmin mukaan – valo syttyy, kun kytket laitteen ensimmäistä kertaa pistorasiaan ja se loistaa hyvin kirkkaana 18 tunnin ajan, himmentyen yöksi (6 h). Itse luulin ensin, että valo sammuu kokonaan yöksi, mutta se itseasiassa meneekin vain hyvin, hyvin himmeäksi.

Yrttikapselit ovat pieniä, sinetöityjä kupposia, joiden sisältä paljastuu hyvin pehmeän ja kuivan näköistä maa-ainesta. Erittäin kevyitä nämä kapselit ovat, kuten itse laitekin. Vaikka rakastan kasveja, en mielelläni tunge käsiäni multaan, joten tällainen kasvatus sopii minulle oikein hyvin, missä sinetti poistetaan ja ruukku painetaan paikoilleen laitteeseen, kunnes siitä kuuluu hiljainen naksahdus, eli se ”click”.

Voin kertoa, että aamulla kello seitsemän aikaan kun kytkin pistokkeen seinään, toivoin melkein, että olisin sytytellyt asuntoon enemmänkin valoja ennen tätä operaatiota, sillä tuo valo oli aika voimakas. Sellainen avaruusteknologiavalo selvästi. Itseasiassa, kyseessä on huikeat 10000 luxia tuottava 6W LED-valo, jonka pitäisi taata kasveille optimaaliset valaistusolosuhteet. Jännityksellä jäin odottamaan, mitä pikkuisista ruukuista nousisikaan ja koska… Pakkauksen tietojen mukaan basilikaa voisi odotella näkyviin jo viikon aikana, kun taas kahdella muulla kasvilla saattaisi mennä lähemmäs kaksi viikkoa.

Mikäli olette seurailleet Instagramiani, varmaan olettekin huomanneet jo, että pienet kasvinalut alkoivat näkymään vain muutaman päivän kuluttua ”klikkauksesta” – iloinen yllätys! Aloitin kasvatusprojektini maanantaina 13.10. ja eilen (18.10.) ruukussani näytti jo tältä:

Click and Grow

Todella helppoahan tämä on ollut – saan vain katsella vierestä, kun pikkuiset taimeni kasvavat kohisten jonkun muun hoitaessa kaiken ”raskaan työn”. Tällaista on siis avaruusajan yrttien kasvatus – siistiä puuhaa!


Tämän Click and Grow yrttipuutarhan hinta Grillikauppa.comissa on 99,00 euroa ja pakkaus sisältää siis kaiken, mitä tarvitset yrttien kasvatuksen aloittamiseksi. Pakkauksessa on mukana yrttipuutarha kasvatusvaloineen, sekä kolme yrttitäyttöä – basilika, timjami ja sitruunamelissa. Muitakin täyttöjä näihin on saatavilla, sekä lisäksi hieman toisen mallinen älyruukku valoineen, jonka hinta on 129,00 euroa. Siinä tulee ensimmäisenä kasvina mukana mansikka!

Olen siis saanut oman yrttipuutarhani töiden kautta testiin, mutta voin kyllä sanoa, että olisin tämän itsekin ostanut, sillä tämä on niin hieno! Ja ei, pomoni ei pakottanut kirjoittamaan aiheesta juttua – etenkään ylistävää sellaista. Mielipiteeni ovat omiani, kuten aina.

Mainokset

One thought on “Click and Grow – avaruusajan yrttipuutarha

  1. Päivitysilmoitus: Viime viikolla | Jenn1n

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s