Teetaivas ja valoa elämään

Teetaivas

En ole tänä(kään) vuonna oikein saanut aikaiseksi laittaa joulua kotiin. Pidän kyllä joulusta, mutta en ole mitenkään suuri joulufriikki, enkä välttämättä innostu vaihtamaan tekstiileitä tai leipomaan kasoittain pipareita, mutta joulu on hyvä tekosyy laittaa valoja ulos ja sisälle. Valot tuli hankittua ja laitettua vähän myöhään, mutta aion antaa niiden olla paikoilla maailman tappiin saakka – tosin saatan ne kesäksi sammuttaa. Satuin saamaan töiden kautta Nekalan Löytöliiteriin -50% alen kaikista (ei alennetuista) tuotteista ja viime viikonloppuna siellä tuli sitten viimein käytyä. Lähdimme hakemaan muutamaa juttua, joita tarvitsimme / halusimme ja jotka tiesimme saavamme sieltä hyvään hintaan alen jälkeen. Kaksi niistä jutuista näkyy ylläolevassa kuvassa!

Juon paljon teetä. Juon koko ajan teetä. Erityisen rakastunut olen Clipper teehen ja niitä onkin aina muutamia kotona kierrossa… (ja myös töissä) Clipperin chai-tee on uusin rakkauteni, joka sopii talveen kuin joulutorttu suuhun. Clipperin ihanien pakettien alla nököttää uusi teelokerikkomme. Teelokerikkoon on jemmattu kaikki meillä tällä hetkellä paketitta pyörineet teet ja yrttihaudukkeet, joita olen monesti yrittänyt saada juoduksi, mutta fakta on, että en niistä hirveästi pidä. Lokerikossa asustaa myös klassinen Earl Grey, sekä vihreä tee sitruunalla, eli Miken suosikkijuomat. Näyttävälle 18 teelokeroa sisältävälle hyllykölle jäi hintaa n. 23 euroa alennuksen jälkeen, mikä ei ollut paha!

Mike valitsi meille myös uuden lyhdyn (mustaa metallia) koristamaan ruokapöytäämme. Se irtosi kuudella eurolla ja näin jälkikäteen ajatellen, noita olisi voinut kyllä ostaa vaikka useammankin! Tilaa meillä ei tosin ihan hirmuisesti ole…

Parvekkeemme on vähän karu, koska päätimme elokuussa muuttaessamme hankkia sinne kalusteet vasta seuraavaa kesää ajatellen. Niinpä parvekkeellamme on tällä hetkellä jos jonkinlaista sälää, esim. vesivauriosta kärsinyt vanha JYSKin hyllykkö, Ikean pikkupöytä ja jakkara, sekä yksi Ikean metallihyllykkökin. Kalustuksen puolesta parveke ei siis näytä suoraan sanoen miltään, mutta 200 LEDin jouluvalonauha (Löytöliiteristä alen jälkeen n. 10 euroa) sai parvekkeen hohtamaan ihanaa, lämmintä valoa. Koska olohuoneemme yksi seinä on periaatteessa kokonaan ikkunaa, valaisee parveke myös olohuonetta ihanan pehmeästi. Nämä näkyvät myös ulos – ja kauas!

Alunperin tarkoituksena oli laittaa jouluvalo kietoen kaiteen ympärille, mutta olin unohtanut, ettemme koskaan saaneet huoltoporukkaa korjaamaan parvekkeen vasemman sivun avautuvaa ikkunaa, en saanut valoja kaiteeseen väkerrettyä. Ehkä hyvä niin, koska tämä on vielä kivempi ratkaisu – plus valot pysyvät kuivina ja lumettomina! Lasitettu parveke on kyllä ystävä… maltan tuskin odottaa sitä päivää, jolloin saan sinne jonkinlaisen lötkötyspaikan!

Vielä pitäisi kaivaa yksi vanha puinen kynttelikkö jostain. Mike ei ihan taida sitä ymmärtää, mutta minulle se on pala lapsuuden jouluja, haluan sen esille! Voi muuten olla, että meillä ei laiteta tänä vuonna kuusta ollenkaan, sillä ainoa paikka minne se järkevästi sopisi on parveke… muualla se on melkein tiellä. Saas nähdä mitä keksin tässä vielä…!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s