BareFaced Beauty mineraalimeikkipohja

BareFaced Beauty Natural Mineral Foundation Serenity

Pitkästä aikaa kosmetiikkapuolen postausta pukkaa! Olen nyt ennättänyt käyttää Ekolosta tilaamaani BareFaced Beautyn mineraalimeikkipohjaa (Natural Mineral Makeup) reilun viikon ajan ja ajattelin kirjoitella ajatuksiani tuotteesta. Mielenkiintoista muuten, että kyseistä meikkipohjaa ei enää nyt Ekolosta saakaan (eikä muitakaan BB:n tuotteita), mutta ei hätää, Suomessa BareFaced Beautya myy edelleen ainakin Greenlips, joskin siellä hinta (22,40 € / 10 g – ilmeisesti ilman pakkausta) on Ekolon hintaa (19,90 € / 12 g) kalliimpi. Olisipa kiva tietää, miksi Ekolo lakkasi myymästä koko sarjaa..? Kenties se ei heillä kannattanut, kuitenkin valikoimissa on mm. kotimaisen Flown mineraalimeikkipohjia (joita kokeilisin mielelläni!), sekä Couleur Caramelin mineraalimeikkipohjia.

BareFaced Beauty Natural Mineral Foundation Serenity

Tilasin siis itselleni hieman haparoiden BareFaced Beauty Natural Mineral Foundation mineraalimeikkipohjan sävyssä Serenity, jonka BareFaced Beautyn oma sivusto määrittelee sävyksi joka on tarkoitettu ”erittäin vaalealle posliini-iholle, jossa vaaleanpunertava pohjasävy”. Ihon pohjasävyn valinta on minulla aina vähän niin ja näin, sillä vaikka olen valkea ja ihoni lähinnä alkaa punoittamaan esim. ruskettumisen sijaan, on moni kampaajakin sanonut, että kasvoni ovat kylmempää sävyä kuin esim. kaulani. Mahdollisimman neutraali, vaalea sävy olisi ideaali… Olen miettinyt vähän sitä, että voisin ostaa myös sävyn Innocent, joka on tarkoitettu myöskin posliini-iholle, mutta jossa on neutraali pohjasävy. Voisin sitten sekoittaa noita kahta yhteen. Valitsin Serenityn, koska arvelin sen olevan se kaikkein vaalein, mutta Innocent olisi ehkä ollut kuitenkin parempi valinta, vaikka purkissa tuo Serenity ei kyllä tuo mieleen mitään kylmyyttä…

BareFaced Beauty mineraalimeikkipohja

Säikähdin itseasiassa otettuani Serenityn pahvipakkauksestaan. Se näytti niin tummalta ja todella keltaiselta verrattuna aiemmin käyttämääni Lily Lolon Porcelain -sävyyn. Ihoon tämä kuitenkin sulautui hyvin, enkä näytä ainakaan keltaiselta tai normaalia tummemalta – iloinen yllätys! Sisällysluettelo kertoo periaatteessa samaa, kuin mitä LL:nkin meikkipohjassa, mutta todennäköisesti tuotteiden määrät ovat erilaiset, sillä tällä tulee kyllä hyvin erilaista jälkeä LL:n vastaavaan pohjaan verrattuna. Lily Lolon pohja on hyvin kevyesti peittävä, henkäyksen ohut ja hieman hankala kerrostaa siististi, kun taas BareFaced Beautyn pohja on tämäkämpää, selvästi jotenkin rasvaisempaa (!?) ja ehtottomasti peittävämpää tavaraa. BB:n pohjaa saakin levittää kevyellä kädellä – ennemmin sitten useampia kerroksia, kuin kerralla jäätävää maskia.

BareFaced Beauty mineraalimeikkipohja

Maskinkin tällä nimittäin saa, jos haluaa! Yritän hoidella ihoani kuntoon viimeaikaisten hormoniheilahtelujen jäljiltä ja pyrin käyttämään taas vallan mineraalipohjaa, joten arvostan sitä, että tällä peittyy kivasti ne ihon punoitukset ja näpytkin. Tämä toimii itseasiassa melkoisen mainiona peiteaineellakin kun levittelee pikkusiveltimellä. Meikkivoiteen tavoin (eli kosteusvoiteeseen sekoittamalla) en ole tätä (vielä) kokeillut käyttää. Parhaimmillaan tämäkin tuote on kevyenä kerroksena iholla, mutta lopputulos on kerrostamallakin helposti luonnollisen kaunis. Omiin jättihuokosiini tämä ei sinällään ”pureudu”, joten pohjustajaa joudun käyttämään esim. nenän alueella jos haluan saada siitä siistin.

BB Serenity

Parasta tässä meikkipohjassa on omaan makuuni sen hieman ”rasvaisempi” koostumus, joka näyttää iholla kuulaampana lopputuloksena, kuin esim. Lily Lololla tehty pohja. Koska itse kamppailen usein kiiltelevän ihon kanssa, en ihan hirveästi innostu siitä, että BB:n pohja alkaa päivän mittaan näyttävän melko kiiltävältä, mutta toisaalta tätä saa hieman vaikka paperinenäliinaan paineltuna rauhoittumaan, eikä lopputulos ole oikeastaan omaa normaaliani kamalampi. Koska tuote on kuitenkin ihan 100% luonnollisista aineksista, eläinkokeeton ja vielä vegaaniystävällinenkin JA tarjoaa hienon peittävyyden, on tässä aineksia omaksi suosikikseni. Kuten yleensä, joudun vielä miettimään toimivinta huokostenpiilottajaa tämän meikin alle, mutta muuten ollaan aika lähellä jotain hienoa!

Serenity

Ylläolevassa kuvassa (valitettavasti kännykkäkuvassa) kasvoillani on Serenityä (kuten muissakin viimeaikoina Instatuissa kuvissa) ja kuvasta saa ainakin kohtalaisen käsityksen sävystä. Vaalea ja viileä se on kyllä, mutta niin olen minäkin. Mainittakoon muuten, että itselläni (lähes) päivittäisessä käytössä esim. Lily Loloa riitti n. 3 kuukautta, joten oletan tämänkin riittävän suunnilleen saman verran, ellei jopa enemmän, mikäli peittotarpeen määrä ihollani vähenee.  Summataanpa vielä:

BareFaced Beauty Natural Mineral Foundation Serenity (22,40 € / 10 g / Greenlips)

 • Kohtalainen peittävyys jo yhdellä kerroksella
 • Kerrostamalla lisää peittävyyttä
 • Rasvoittuvalla iholla kaipaa kasvopaperia / puuteria päivän mittaan
 • Toimii tummien silmänalusten, punaisuuksien ja näppyjen piilottajana
 • Mainostaa itseään vedenkestävänä (en ole kokeillut, mutta hylkii kyllä vettä)
 • Ei tuki huokosia
 • Sanottu sisältävän luonnostaan hoitavia ainesosia
 • Kevyt, luonnollinen aurinkosuoja (mutta käyttäkää silti myös aurinkovoidetta!)
 • Alholiton
 • 100% luonnollisista aineksista valmistettu
 • Vegaaniystävällinen
 • Eläinkokeeton

Oletteko kokeilleet? Haluaisitteko kokeilla?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s