Yllätys Pispalassa

Kun kuulin, että olemme menossa töistä syömään legendaariseen Pispalan Pulteriin, olin ensin hämmentynyt ja ehkä hieman järkyttynytkin. Olen asunut Tampereella viitisen vuotta ja olen huristellut Pulterin ohi varmasti kymmeniä kertoja, mutta jostain syystä en ollut tiennyt sen olevan ihan oikea ravintola. Olin luullut Pulteria lähinnä baariksi. Koinkin todella positiivisen yllätyksen! Ystävällinen henkilökunta palveli meitä hyvin ja tunnelma oli rento, oikeastaan kodikas. Ulkona aurinko paistoi ja ikkunoista näkyi palanen järveä.

Trabant
Lommoinen autovanhus kuuluu Pulterille.

Seuraavaksi yllätyin ruuasta. Olin jotenkin ajatellut, että jos Pulteri tosissaan on ruokapaikka, on ruoka varmaankin jonkinlaista nk. pubiruokaa. Ruokalista kyllä kertoi, että tarjolla olisi jos jonkinmoista etanapannusta sisäfileeseen, mutta saatuani eteeni annokseni tajusin olevani ihan oikeassa ravintolassa.

Vuohenjuustokana
Kanaa vuohenjuustolla, perunalohkoja ja uunikasviksia.

Jätin annoksestani punaviinikastikkeen pois, koska en ole siitä koskaan pitänyt, joten toisaalta olisin ehkä toivonut perunoille jotain dippiä tai vastaavaa (kuten sitä ihanaa dippiä mitä meidän alkupalaranskalaisten kanssa tuli), mutta se nyt oli ihan omaa mokaa. Vuohenjuustokana oli huikean hyvää ja kaiken kaikkiaan annos oli juuri oikean kokoinen. Hintaa annoksella oli 17 euroa.

Talon jäätelö (suklaa)
Talon jäätelö (suklaa)

Kuvasta ei kovin hyvin käy ilmi minkä kokoinen kyseisessä paikassa oli yksi pallo jäätelöä, mutta voin kertoa, että 3,50 € hintaan sai kyllä jäätelöä aivan tarpeeksi! Tämän lisäksi otin itseasiassa myös vielä cappucinon, joka oli hyvä kaveri jäätelölle ja jonka nautin jopa ilman sokeria (normaalisti en voi sietää mitään kahvia ilman sokeria)! Talon jäätelön sai valita muutamastakin eri vaihtoehdosta, mutta luotin suklaaseen, koska se nyt on useinmiten hyvää. Tämä suklaajäätelö oli erityisen hyvää, oikeastaan täydellistä. Vielä täydellisempää se olisi voinut olla, jos siinä olisi ollut suklaapaloja joukossa. Juuri sopivan makeaa ja maukasta. Kyllä nyt on herkuteltu!

Pispalaa kesäiltana
Pispalaa kesäiltana

Ylläolevan kuvan nappasin kyytiä odotellessa Pulterin edestä. On Pispalassa kesäisin jokin tietty charmi… Saatoin myös vilautella puolelle Tamperetta taistellessani liehuhelmaisen mekkoni kanssa kesätuulta vastaan odotellessani Mikeä noutamaan minua kotiin. Mutta, ei se mitään! Ilta oli mainio. Taas jaksaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s