Ekoteko hammasharjan muodossa

Humble Brush
Kun minulle tarjottiin viime viikolla mahdollisuutta lähteä tekemään Humble Brush -ekohammasharjoja tunnetuksi, tartuin ilomielin tilaisuuteen. Muistattekin ehkä vielä, kun hankin ensimmäisen oman Humble Brush -hammasharjani aiemmin keväällä? Koukutuin tuolloin heti tuohon todella esteettisesti miellyttävään bambusta valmistettuun hammasharjaani ja suunnittelin jopa kirjoittavani siitä blogissa, mutta… jotenkin se jäi. Korjattakoon tilanne nyt!

Humble Brush

Sain kotiini vuoden tarpeisiin (tai vähän ylikin) riittävät Humble Brush -hammasharjat (joista nyt raaskin antaa puolisollekin omansa – tuon mustan), sen kunniaksi, että Humble Brush on saanut nyt omat suomalaiset Facebook-sivunsa ja siellä on vielä viikon verran käynnissä arvonta, josta voit voittaa vuoden varaston Humble Brush -ekohammasharjoja! Klikkaa siis itsesi Facebookiin, bongaa kisasta tiedottava postaus, tykkää siitä ja BAM! Voit voittaa myös itsellesi nuo 5 eriväristä, luontoystävällistä hammasharjaa!

Humble Brush

Miksi sinun kannattaisi oikeastaan jättää jatkossa muoviset hammasharjanretaleet kauppaan? Yksi hyvää syy voisi olla vaikka se, että vähentäisit osaltasi sitä muovijätteen määrää, joka hammasharjoista vuosittain syntyy – liki 2 miljardia muovista hammasharjaa päätyy vuosittain kaatopaikoille. Myös Humble Brush päätyy kaatopaikalle, mutta se kompostoituu täysin 2-3 vuodessa, eikä näin ollen rasita kaatopaikkoja enää entisestään. Kyllä, jopa sen nylon-harjakset kompostoituvat tuossa ajassa, eikä niistä jää jälkelle minkäänlaisia myrkkyjä, sillä harjakset ovat bisfenoli-A -vapaita. Muita hyviä syitä voisi olla esimerkiksi se, että jokaista myytyä harjaa kohden Humble Brush lahjoittaa yhden hammasharjan hammashoitoa tarvitsevalle.

Humble Brush

Humble Brush -harjan pakkaus on täysin kompostoituva. Kasvipohjainen, läpinäkyvä kääre on biohajoava ja pahvipakkaus on tehty kierrätysmateriaaleista. Nämä on muuten huomattavasti helpompi avata kuin perinteisten muovihammasharjojen pakkaukset, joilla ainakin allekirjoittanut on jopa onnistunut saamaan kätensä telottua…

Humble Brush

Humble Brush -ekohammasharjan varsi puolestaan on tehty täysin biohajoavasta bambusta, joka on luonnostaan luistamaton materiaali – sekä antibakteerinen. Harjoihin käytetty bambu on myös yksi nopeimmin kasvavista kasveista (ja materiaaleista), eikä sen viljelyssä tarvita minkäänlaisia torjunta-aineita. Pandatkin on huomioitu, sillä kaikki Humble Brush -harjat valmistetaan pandaystävällisestä moso-bambusta, joka käytetään muutenkin teollisuuden raaka-aineina mm. vaateteollisuudessa.

Humble Brush

Humble Brush -ekohammasharjoja on saatavana vain pehmeänä vaihtoehtona (lapsille myös erittäin pehmeänä), joka on hammaslääkärien suositus. Itse en ole koskaan edes käyttänyt muita kuin mahdollisimman pehmeitä hammasharjoja, joten en yhtäkkiä keksi mitään syytä sille, miksi tarvitsisin kovemman!

Humble Brush

Itse pidän Humble Brush -harjoista, koska ne todellakin ovat ihanan pehmeitä. Lisäksi ne ovat huipputyylikkäitä! (Harjat ovat muuten ruotsalaista muotoilua…) Bambuvarresta on tosiaankin hyvä pitää kiinni ja harjakset tuntuvat hellävaraisilta, jopa tällaisella ”tehoharjaajalla”, kuin minä. Olen nimittäin juurikin sitä tyyppiä, joka edelleen luulee, että hampaat puhdistuvat paremmin jos niitä oikein tosissaan hinkkaa.

Tunnustan, käytän itse myös sähköhammasharjaa (voisiko joku kehittää siitä bambuversion?!), koska suussani asustaa vielä yksi keskenkasvuinen viisaudenhammas, jota ei yksinkertaisesti saa sen vaivalloisen sijainnin vuoksi puhdistettua muuta kuin pikkuruisella sähköhammasharjalla. Humble Brush -harjani kuitenkin takaa sen, että molemmat harjat kuluvat vieläkin hitaammin – plus Humble Brush on mainio matkakaveri!


Innostuitko sinäkin tyylikkäistä ekohammasharjoista? Jos arpajaisonni ei suosi, niin voit helposti ostaa oman mm. Ekokauppa Ekolosta, hintaan 3,90 €! * Edit: Humble Brush -harjoja saa myös hyvinvarustelluista K-marketeista, Silvoplee -kasvisravintolasta ja muutamista muista ekokaupoista (Ekolon lisäksi).


** Hammasharjat saatu blogiyhteistyön kautta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s