Nigel, aroviljakäärme

Ajattelin näin vapaapäivän ratoksi esitellä teille käärmeeni, Nigelin. Toivottavasti kellään ei ole käärmekammoa…! Vakuutan, että Nigel on oikein leppoisa ja miellyttävä pantherophis emoryi (aroviljakäärme), joka viettää päivänsä lähinnä lekotellen terraariossaan. Illan tultua matonen lähtee usein liikkeelle ja kiipeilee innoissaan ympäri terraariotaan. Suosikkipuuhaa Nigelillä on kiivetä terraarion katosta roikkuvaan lamppuun ja yrittää pudottaa se alas… Ja ei, minäkään en tiennyt, että käärmeet ovat noin erinomaisia kiipeilijöitä!

Nigel, aroviljakäärme

Normaalisti Nigelin terraariossa ei ole pyyhettä, mutta se sai juuri tänään nahkansa luotua ja pyyhe oli sitä prosessia avittamassa. Sen vuoksi Nigel viihtyykin vielä kostean pyyhkeen päällä, sillä vasta luotu nahka on vielä kovin herkkä.

Aroviljakäärme

Nigel saapui meille viime kesän lopulla vähän puolivahingossa ja heikkona hetkenä. Eräs nuorimies Miken koululta oli lähdössä pitkään vaihtoon ulkomaille ja oli jo pitkään etsinyt käärmeelleen uutta kotia. Kotia ei kuitenkaan tuntunut mistään löytyvän ja lähtöön oli aikaa kolme päivää. Mike tuli kysyneeksi, että voisimmeko ottaa kyseisen käärmeen meille ja tulin sitten luvanneeksi, kun en mitään eläintä hennoa käännyttää poiskaan. Ainoa syy sille, miksi aiemmin olin käärmeitä vastaan, oli niiden ruokavalio. Ajatus siitä, että joutuisin jakamaan pakastimeni hiirten kanssa ei tuntunut kovinkaan houkuttelevalta. Mutta no, siihenkin sitten tottui…

Nigel

Nigel ruokailee (hieman hiiren koosta riippuen) n. 1-2 kertaa kuukaudessa. Hiiret tarjoillaan pakasteesta sulatettuina (ei siis elävinä, siihen en ryhtyisi) ja ruokailu sujuu muutamassa minuutissa. Siististi. Luonnossa nämä söisivät pikkujyrsijöiden lisäksi myös pikkulintuja. Käärmeen pää on hädintuskin peukaloani suurempi, mutta sen haukotellessa tajuaa, miten suureksi sen suu avautuukaan… ja se on aika huikeaa se.

Nigel

Arvioisin, että Nigelilla on pituutta lähemmäs 150 cm, mikä on aikalailla näiden käärmeiden maksimimitta. Nigel on hoikka ja pitkä, tosin hän on kasvattanut vatsanympärystään jonkin verran meille tultuaan, mikä on hyvä, sillä käärme tuli meille todella hoikassa kunnossa. Nykyisin Nigel tuntuu olevan hyvinvoiva, kiltti ja rauhallinen käärme, joka nauttii mukavasti sisustetusta terraariostaan niin paljon, että häntä joutuu usein suostuttelemaan sieltä ulos.

Aroviljakäärme

Aroviljakäärmeen odotettu elinikä on n. 12-17 vuotta ja se on täysin myrkytön käärme. Hermostuessaan se ravistaa häntäänsä muiden rottakäärmeiden tapaan. Ääntä tästä ei kuulu, ellei häntä osu esim. terraarion pohjamateriaaliin. Ainoa kerta, jolloin olen kuullut Nigelin pitävän ääntä, oli päivä, jolloin muutimme sen meille. Autossa ollessaan se piti melkoista sähinää… Normaalisti käärme on kuitenkaan luonteeltaan hyvin rauhallinen, eikä pure, ellei sillä ole mitään muuta vaihtoehtoa. Purema (kuulemma) sattuu jonkin verran ja sen paranemiseen menee pari päivää.

En olisi koskaan uskonut pitäväni käärmeistä näin paljon (tosin olen silti enemmän liskotyttö), mutta Nigelin touhuja on usein hauska seurata. Se tuntuu olevan ihan omanlaisensa persoona eikä ollenkaan niin ”tylsä” lemmikki, kuin mitä olisin luullut.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s