Viisi muuttoa kuudessa vuodessa

Taas on tullut se aika vuodesta kun Jenni muuttaa. En ymmärrä enää itsekään miksi teen näin. Jokin kiero mukavuudenhalu tässä on taustalla, mutta kun uusi kämppä on vähän lähempänä töitä, vähän lähempänä kaupunkia, vähän isompi ja sitä ja tätä, sitä unohtaa, että sinne pitää tosiaan sitten myös jaksaa muuttaa. Noin niinkun muun työssäkäynnin ja elämän ohella.

Tällä kertaa teemme muuton itse, sillä muuttomiehistä jäi viimeksi melkoisen huono maku – tyypit mm. rikkoivat meidän divaanivuodesohvan, jättivät kalliin kattolampun vanhalle asunnolle, koska se oli ”liian vittumainen irroittaa” (ja meillä ei ollut sitten enää välineistöä sitä itse irroittaa, joten se jäi sinne) ja ”unohtivat” mainita jättäneensä myös erään hyllykön kylpyhuoneeseen – jota meidän ei myöskään ollut mahdollista enää kuljettaa perus henkilöautossa.

Muuttoon on aikaa enää viisi (!) kokonaista päivää, mutta kaikki on aivan kesken. Ja nyt emme voi ottaa edes tuota sohvaa mukaan, koska se tuskin selviää muutosta enää hengissä. Sohvasta eroon hankkiutuminen on puolestaan useiden kymmenien eurojen arvoinen keikka. Huoh.

Pitäisi siis hankkia myös uusi sohva viidessä päivässä. Olen n. kuukauden kyttäillyt sopivia sohvia nettikirppikseltä ja vatvonut myös muutamia uusia vaihtoehtoja, mutta kirppiksiltä ei ole löytynyt ihan sitä mitä olen hakenut ja uutena moisen hankkiminen on sen verran kallista, ettei siihenkään nyt oikein olisi varaa. Ja sitten taas toisaalta se, että kuitenkin olisi kiva olla sellainen sohva, josta nauttii pitkään – ei jotain hätäpäissään hankittua.

Muutamme siis edelleen Tampereen sisällä, mutta tällä kertaa suuntaamme eteläiselle Tampereelle. Sitä ei ollakaan vielä kokeiltu. Matka keskustaan on hieman lyhyempi, matka töihin suunnilleen puolittuu ja alue vaikuttaa mukavan vehreältä ja rauhalliselta. Jännittää. Saan oman työhuoneen ja mikä parasta, kylpyammeen! Luovun samalla saunasta, mutta olen aina ollut enemmän kylpijä kuin saunoja – ja taloyhtiöstä löytyy kyllä sauna.

Ikuinen ei tämäkään osoite tule valitettavasti olemaan, sillä putkiremontti saattaa asuntoon 3-4 vuoden kuluttua tulla, mikäli se menee hallituksessa läpi, kun sitä aletaan parin vuoden kuluttua suunnittelemaan. Voipi olla, että ei mene. Toisaalta, on hyvin mahdollista, että tästä asunnosta muutetaan sitten suoraan joko a) ulkomaille tai b) omaan kotiin Suomessa.

Tämä on nyt tosiaan sitten viides muuttoni kuuden vuoden sisään. En välttämättä ole siitä kovin innoissani, mutta tällaista tämä nyt vaan on ollut. Ensin muutin Tampereelle yksiöön 2010, sitten Miken kanssa kaksioon 2011, sieltä 2013 kolmioon joka oli kaksiotamme halvempi ja täydellinen asunto, jossa meidän oli tarkoitus asua siihen saakka, kunnes Miken koulu loppuu – mutta missä tiedotettiinkin sitten ”yllätys yllätys” putkirempasta vain muutaman kuukauden asumisen jälkeen. Niinpä muutimme nykyiseen asuntoomme, lähelle Mediapolista (Miken koulu) 2014 ja sitten jo viime vuoden kesään tultaessa selvisi, ettei Mikellä sitä lähiopetusta juuri olekaan, joten muutimme tänne ”hevonkuuseen” vähän turhaan… ja olemme sitten vähän laiskanpulskeasti etsineet asuntoa lähempää minun työpaikkaani, koska kuitenkin siellä käyn päivittäin. Tällä hetkellähän ajan pelkkää työmatka-ajoa n. 65 km/päivä, joten halpaa lystiä tämä ei ole.

Muutamme nyt seuraavaksi nykyistä asuntoamme edullisempaan ja suurempaan asuntoon. Ensin suunnittelimme muuttoa keskustaan, mutta tajusimme nopeasti, että joutuisin siellä todennäköisesti luopumaan autosta, mikä hankaloittaisi työmatkakulkemista aika paljon eikä ainakaan lyhentäisi sitä aikaa, mikä työmatkoihin päivittäin kuluu. Sen lisäksi joutuisimme todennäköisesti tinkimään muutamasta muustakin asiasta, koska keskustassa nyt vaan on kallista.

Yritän saada tänne vähän kuvia uudesta osoitteestamme, kunhan siellä on jotain nähtävää! Puolivalmista en haluaisi laittaa, joten… tässä saattaa mennä tovi jos toinenkin – ellen sitten äkisti esim. voita lotossa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s