Uudessa kodissa

Uusi asuntomme on ihana. Sen näkee jo nyt, vaikka valmista ei vielä olekaan. Se on ehkä vieläkin parempi, kuin vanha Hakametsän asuntomme – tuo asuntojen kuningas, jonka vertaista emme toistaiseksi olleet vielä mistään löytäneet. Hakametsän asunnossa oikeastaan kaikki oli aivan täydellistä – paitsi kylpyhuone oli hyvin pieni. Nyt sanoisin, että asuntomme on vieläkin täydellisempi (pienestä kylpyhuoneesta huolimatta), mutta saattaa olla, että olen hieman puolueellinen, koska nyt minullakin on oma työhuoneeni. Yleinen reaktio asunnostamme on muuten ollut hämmennys. Kukaan ei tunnu ymmärtävän, miksi asuisimme kahdestaan 82,5 neliöisessä kämpässä, jossa on kolme makuuhuonetta. Miksi emme asuisi? Koti on ainakin minulle todella tärkeä paikka. En ole koskaan oikein tuntenut mitään paikkaa todella kodikseni ja tuntuu, että etsin aina jotain, jota en koskaan löydä. Ehkä siinä on yksi syy jatkuvaan muuttamiseeni, näin aikuisiällä. En tiedä löydänkö ”sitä jotakin” koskaan, mutta yritän ainakin löytää paikan, jossa rauhoittua ja yrittää löytää sen sisäisen zenini.

Pidän uudessa kodissamme erityisesti siitä, että seinät eivät ole valkoiset, vaan vaalean harmaanbeiget. Ne ovat neutraalit ja mielestäni tyylikkäät, tuovat jonkinlaista arvokkuutta asuntoon – vaikka asummekin Ikean katalogissa. Siltä ainakin tuntuu toisinaan, koska 95% kaikesta, mitä asunnostamme löytyy, on Ikeasta. Pikku hiljaa pahvilaatikot ja jätesäkit alkavat tyhjentyä ja kalusteet löytävät paikkansa. Uusi alku tulee tarpeeseen ja tuntuu hyvältä.

Eilen illalla tuli koeajettua kylpyammekin, vihdoin ja viimein. Luulin kylpeneeni kovinkin nopeasti, mutta puoliso olikin ollut jo vähän huolissaan, kun lopulta möngin kylvystä ylös… puolitoista tuntia myöhemmin. Hups! Toivoisin tietenkin, että asunnossa olisi vieläkin isompi amme, mutta amme on kuitenkin ihanaa ”arjen luksusta”, oli se kooltaan mitä hyvänsä.

Maltan tuskin odottaa, että kaikki on valmista (ja vanha kämppä siivottuna), jotta pääsen nautiskelemaan uudesta kodista. Kiva siitä tulee!

Mainokset

2 thoughts on “Uudessa kodissa

  1. Piti kommentoida jo edelliseen postaukseesi, mutta kiireessä jäi – meillä meni yksi pätkä elämästä niin, että kahteen vuoteen mahtui viisi muuttoa. Siis ihan järjetöntä! Ei ihme, että olo oli aika juureton ja suoraan sanottuna epäileväinen nyt kun jälkeenpäin ajattelee. Pari noista oli sentään ihan ”tarkoituksella” muuttoja, mutta useammin valitettavasti kävi esim. niin, että vuokra-asunto äkkiseltään myytiinkin, eikä uusi omistaja halunnut vuokrasopimusta jatkaa. Että semmosta. >:/ Onneksi nyttemmin ollaan saatu olla rauhassa ja itse päättää muutoista!

    Ymmärrän siis kyllä tuon fiiliksen :D Mutta ihanalta vaikuttaa uusi asuntonne, ja järkeväähän tuo on ehdottomasti. Ihmettelen myös noita kämpän koon ihmettelijöitä – meillä on nyt kaksi kissaa, ja asumme kaksistaan 75 neliön saunallisessa kolmiossa. Ilman kissojakin asuttiin kolmiossa, sillä meidän kokemuksen mukaan suhde ja ihmiset voi paremmin, kun molemmilla on riittävästi hengähdystilaa ja paikkoja toteuttaa omia projekteja. Kaksioaikoina vaihtoehdot oli olkkari tai makkari, eli jos toinen oli valloitettu – tough! Lemmikkien kanssa tämä vielä korostuu, onhan niilläkin oltava oikeus temmeltää vähän laajempaa rataa vaikka sisäkissoja ovatkin. Kotiin ei tulla vaan nukkumaan ja avaamaan postit, vaan siellä nautitaan elämästä. :)

    1. Maksan myös tästä 82,5 neliön asunnosta -vähemmän- kuin kolmiosta, jossa asuimme viimeksi. Lisäksi tämä uusi asunto on lähempänä työpaikkaamme ja kaupunkiinkin ajaa nopeammin, joten… miksipä en nauttisi lisäneliöistä? Muutto oli siis taloudellisesti järkevä ratkaisu. Olen myös onnessani siitä, että minulla on nyt ”oma huone”, koska todellakin olen niitä ihmisiä, jotka kaipaavat paljonkin omaa tilaa ja rauhaa.

      Tähän nykyiseen asuntoomme on -ehkä- tulossa putkiremontti 2019-2020 tai niillä main, mikäli ehdotus menee hallituksesta läpi. Toistaiseksi tuo suunnitelma on kuulemma kohdannut melkoista vastustusta. Meillä on myös asuntoon eräänlainen osto-oikeus, eli mikäli haluaisimme sen itsellemme, meillä on 1 vuoden vuokra-asumisen jälkeen mahdollisuus se ostaa ennalta määrättyyn hintaan. Koska asunto oli sijoituskohde omistajalle, en usko, että siitä meitä ollaan mihinkään häätämässä ihan lähiaikoina. Saa nähdä, miten asunnossa ja osoitteessa viihdymme!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s