Schmidt’s – luonnollinen deodorantti

Schmidt's bergamot + lime

Schmidt’s luonnondeodorantti. Tästä luonnonkosmetiikan deodoranttien uudesta tulokkaasta on kuhistu viime kuukausina kovasti blogimaailmassa ja sosiaalisessa mediassa Suomessa. On puhuttu Mádaran yrttideodorantin syrjäyttäjästä parhaana luonnonkosmetiikan deodoranttina. On puhuttu herkullisista tuoksuista ja lunastetuista lupauksista. Koska itselläni ei ole luonnonkosmetiikan deodoranttien kanssa ollut mitenkään erityisesti onnea, päädyin muiden verkko-ostosten ohessa klikkaamaan Biodellyssä koriini tämän 14,30 € hintaisen luonnondeodorantin, jonka kohdalla odotukset olivat enemmänkin kuin korkealla. Hinta tässä onkin ollut se ainoa syy, miksi olen näinkin kauan odottanut tuotteen hankkimista. Tuntui, että tuota summaa en deodorantista maksa… mutta maksoin sitten kuitenkin. (Tuotteen kotimaassa Yhdysvalloissa tämän hinta on n. 9 dollaria, mikä on varsin kohtuullinen luonnonkosmetiikasta, toki suuressa osassa Yhdysvaltoja saat tuotteen vain netistä tilaamalla, jolloin postikuluineen hinta on likimain 13 dollaria.)

Schmidt’s lupaa koko päiväksi kuivat kainalot, sekä tahmaamattomuuden. Mitään turhaa tässä deodorantissa ei ole, mistä kielivät sen hyvin luonnolliset ainesosat. Deodorantista löytyy ainoastaan arrowjuurijauhetta, kookosöljyä, kandelillavahaa, sheavoita, ruokasoodaa, triglyseridiä (kookosöljystä), jojobaöljyä, bergamotin ja limen eteerisiä öljyjä, sekä E-vitamiinia. Hyvin samoja aineita löytyy monesta kotikutoisesta deodoranttiohjeesta, mutta tässä tietenkin joku on tehnyt työn puolestasi ja purkittanutkin tuotteen varsin tyylikkäästi. Mikä parasta, tuote on eläinkokeeton ja sopii mainiosti vegaaneille.

Schmidt's Bergamot & Lime

Olen kokeillut jos jonkinlaisia luonnonkosmetiikan deodorantteja ja tunnustan, että Schmidt’s on kyllä ehdottomasti tähän saakka lupaavin vaihtoehto pysyväksi lisäksi ihonhoitorutiineihini.

Saat:

  • Voimakkaan, mutta rehellisen* tuoksuisen deodorantin (ainakin tämä tuoksuu juuri sille, mille väittääkin tuoksuvansa, eli bergamotille ja limelle) *HUOM. myös tuoksuton vaihtoehto olemassa!
  • Tyylikkään, suurikokoisen paketin (92 g)
  • Kuivahkon koostumuksen, joka levittyy kohtalaisesti ihon lämmön kohdattuaan
  • Koko päiväksi* raikkaantuoksuiset kainalot (testipäivinä olen työskennellyt lämpimässä toimistossa, ravannut portaita, ulkoiluttanut koiraa ja tehnyt muuttoon liittyviä hommia – ei mitään varsinaista hikijumppaa, mutta on silti hikoiltu!)
  • Apua epämiellyttäviin hajuihin äärimmäisen luonnollisesti

Et saa:

  • Koko päiväksi kuivia kainaloita (ainakin omat kainaloni ovat hyvin pian levityksen jälkeen hieman kosteat – enkä usko, että se johtuu edes hikoilusta, sillä ilman deodoranttia kainaloni eivät normaalisti edes ole kosteat… erikoista?) *tästä huolimatta kainalot tuoksuvat mainiolta!
  • Estettyä hikoilua (kyseessä on deodorantti, ei antiperspirantti, vaikka arrowjuuri toki toimii hieman kuivattavasti, ymmärtääkseni)

Yhteenvetona:

Mielestäni oikein mainio, luonnollinen deodorantti, joka ei ole ihoani ainakaan vielä ärsyttänyt. Kainalot tuoksuvat hyvältä koko päivän. Todella hyvältä. Kainaloni eivät pysy rutikuivina, mutta eivät myöskään ole märät, luulen, että tuo efekti johtuu lähinnä siitä, etten ole vielä saanut tuotteen annostelua ihan kohdilleen ja iholle ”sulaessaan” deodorantti muuttuu erittäin voidemaiseksi tai jopa hieman nestemäiseksi? Tai sitten olen alkanut tämän myötä hikoilemaan? Kaiken kaikkiaan, omaan makuuni parempaa deodoranttia ei luonnonkosmetiikan puolelta ole tällä hetkellä (ainakaan Suomesta) saatavilla, joten taidan pysyä tässä!

Hinta siis 14,30 € / 92 g / Biodelly.

Mainokset

4 thoughts on “Schmidt’s – luonnollinen deodorantti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s